Veel gestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen van ouders:

 

Mijn kind is 4 jaar, is dat niet te jong?

Zolang uw kind duidelijk kan praten en zindelijk is, kan uw kind prima meedoen.

Het spellenaanbod is altijd gericht op twee varianten, één voor kleine kinderen(4-6 jaar) en één voor grote kinderen(7-12 jaar). Tevens komen de 4- en 5-jarigen altijd in hun eigen leeftijdsgroep, waarbij we extra begeleiding plaatsen.

 

Moet ik eten en drinken meegeven aan mijn kind?

Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen vaak traktaties in de vorm van snoepjes, fruit of soms zelfs een frietje. Echter moet dit niet gezien worden als volledige maaltijd. Geef uw kind dus altijd voor de lunch boterhammetje o.i.d. mee. Bij een spellenmiddag (vanaf 13:00) zijn boterhammetjes natuurlijk niet nodig.

Drinken krijgen de kinderen van ons. Geef uw kind wel een drinkbeker mee. Dat is beter voor het milieu.

 

Wat als er nu toch iets gebeurt met mijn kind?

We willen ouders als tip meegeven om hun telefoonnr bij nood, achter te laten in de tas van uw kind.

 

Moet ik mijn kind van te voren opgeven voor een activiteit?

Nee, u kunt 's morgens bepalen of uw kind meedoet met onze activiteit.

 

Er is één uitzondering, en dat is het reisje naar een pretpark op de woensdag tijdens de vakantieweek in de zomervakantie. Wegens reserveringen van park en bus, dienen we daar wel aanmeldingen vantevoren voor nodig te hebben.

 

Kunnen mijn kinderen samen in een groep?

Over het algemeen worden er groepjes gemaakt op basis van de leeftijden. Dit wordt gedaan omdat de spellen dan aansluiten op die leeftijdscategorie. Indien kinderen bij elkaar in een groepje willen, dient het oudste kind zich bij de jongere aan te sluiten. Wij vinden echter een leeftijdsverschil groter dan 2 jaar, een te groot verschil om samen in een groepje te doen.

 

Tijdens het reisje zal de groepsindeling pas bekend worden gemaakt in het park. Hier wordt puur op leeftijd ingedeeld vanwege de attracties. U kunt hier ook geen voorkeur voor opgeven.

 

Er wordt heel de dag regen voorspelt, gaat de spellendag nog door?

Bij iedere activiteit is er een alternatief programma beschikbaar. Mocht het slecht weer zijn, dan kunt u nog steeds met uw kind naar de locatie komen, die aangegeven staat op de affiches of website. Mocht de locatie veranderen, dan krijgt u op locatie dat te horen.

 

Wat zijn de vereisten van de vrijwilligers?

In principe dienen onze vrijwilligers 13 jaar of ouder te zijn en hebben we geen bijzondere vereisten. Echter worden er door de organisatie wel bepaalde regels gehandhaafd. Tevens wordt er momenteel gewerkt om verklaringen omtrent gedrag voor alle vrijwilligers te krijgen.